maanantai 18. helmikuuta 2013

Assassin's Creed 3 - Connor


Tässä päiväkirjani Connor cosplayni etenemisestä:

Projekti alkoi jo kun kolmonen ilmestyi, mutta koska trollaaminen on kivaa niin pääti pitää koko homman salassa Frostbiten sunnuntaihin asti ^^ Kirjoitin tätä sitä mukaan kun cossini eteni enkä jaksanut myöhemmin tarkistaa kirjoitusasua ^^' Eli anteeksi kaikki kirjoitusmokat~

Eli hommat alkoivat Marraskuun alussa, reilun viikon kestävällä suunnittelulla ja yksityiskohtien piirtämisellä. Kankaat ostin ja pesin aikas nopeasti ja onneksi ei ollut hirveän kalliit (max. 60e), mutta nahkan kanssa oli ongelmia..  Bootcoverien/ stay-uppien piti olla mahdollisimman aitoa nahkaa koska nahan molemmat puolet näkyvät cossissa. Halvimpana ideana oli ostaa kirpputorilta tai kierrätyskeskuksesta vanha nahkatakki/ takkeja. En kuitenkaan tarvinnut sitä hirveän paljoa.

14.11.2012
Sain kankaat leikattua ja aloitettua ompelun
Vuori oli haastavaa istuttaa koska leikkasin vuorta varten samanlaiset kappaleet kun päällisiin osiin ja selässä näkyvä sininen osa tuotti ongelmia kummallakin puolella koska siinä ei ollut saumaa keskellä. Lopulta jätin vuoren hatrioiden osalta kokonaan pois.

8.12.2012
Olen saanut ompelut hyvälle mallille! Hanskat ovat ensimmäiset valmiit osat ^^ Huppukin istuu jo ensi-sovituksella harvinaisen hyvin :D Propit sun muut on myös aloitettu. Tomahawkia ja pistoolia en ole saanut aloitettua lainkaan koska en ole saanut materiaaleja hankittua vielä.

Hidden Blade
 Hidden Bladekin tulee olemaan vähän erikoinen operaatio tällä kertaa.. Saa nähdä miten saan sen tehtyä, mutta enköhän jotain keksi~
Askartelen sen varmaan Worblasta niin siitä tulee aiakin kestävä. Jouseen saan puun jouluna :D Teen sen katajasta ^^ Isi löysi mulle metsistään jo sopivan~ Itseasiassa suolta! Nyt se vaan odottaa noutajaansa >:DDDD  Nuolet on jo pintakäsitelty ja sulitettu <3 Enää kun vaan kärkimateriaali tulee niin hyvä!!!

Tilasin tosiaan tähän projektiin Worblaa, Wonderflexin sijasta koska se on hieman halvempaa mutta miinuksena on sanottu ettei se ole ihan niin kestävää kun Wonderflex.. Kamui on  kokeillut Worblaa rintapanssareissaan ja muistaakseni todennut sen ihan hyväksi joten en usko että se sen helpommin hajoaa~

Sitten vähän kuvapäivitystä!

Nuoliviini <3 Joudun tekemään sen myöhemmin uudestaan koska siitä tuli liian lyhyt.. Nuolet ovat kuitenkin n. 70cm pitkiä joten uusi nuoliviin tulee olemaan 56cm pitkä. Tämä vei aika paljon nahkaa joten jouduin ostamaan useamman nahkatakin ^^' On vieläkin ongelma mistä saan tarpeeksi nahkaa säärystimiin.. Odotan edelleen täydellistä nahkatakkiani <3 Missä oletoi pitkä, ruskea ja edullinen takki...



Tällaisesta tuli...
Tällaista :D
Pääsin tässä samalla kokeilemaan nahan keittämistä!! Keitin sitä tarkoituksella liikaa koska tein kapeita nahkaremmejä laukkuun ja Hidden bladeen. Märkänä ne vielä venyivät, mutta kuivina ne olivat todella kestävän tuntuisia :D

Tässä linkki yhteen nahan keitto ohjeeseen


Aluksi oli ongelma miten teen 'nauhat' Connorin hihoihin.. Monet olivat tehneet sen helmillä joten tein samoin ^^ Aluksi ajattelin kirjoa ne, mutta se osoittautui liian vaikeaksi -_-' Kuvassa kokeiluversio! Tein sen myöhemmin uudestaan.
Tässä näette
kyseisen nauhan,
hihansuu ja
kainalosauman
Helmipuut maksoi Hobby Pointissa 11e. Siellä oli myös metallirunkoinen versio joka olisi varmaan ollut pidemmän nauhan tekoon parempi, mutta tämä puinen tuntui tukevammalta.


10. 12.2012
Lisää tämän hetken tekeleistäni. Itse takista en ole jaksanut ottaa vielä yhtään kuvaa koska se on liian vaivalloista XD

Takin hihat osoittautuvat harvinaisen hankaliksi! Hihan suut olivat hankalat saada istumaan  ja kainalosauman kohdalle piti tulla mitä ihmeellisimpiä väännöksiä eli tämän vaiheen avainsana olikin istuvuus ja siisteys ongelma...
Eli nuolten sulituksesta kuva :D Mistä tulikin mieleeni. Pari vinkkiä sulkien värjäykselle!!!! Tein itse värjäyksen ihan vaan Promarker tussilla. hyvin toimi!!! Jos sulat ovat aitoja niitä voi kulma värjätä ihan esim. Dylonin väriaineilla. Kyseinen aine on tarkoitettu kankaiden värjäykseen, mutta koska se tarttuu kaikkiin luonnonmateriaaleihin niin silloin myös sulkiin.
21.12.2012
Sain nuoliviinin tehtyä uudelleen. Vain kiinnitysremmit puuttuu ja varjostukset pitää maalata. Sain myös lyhennettyä nuolet. Tänään mun Worblan pitäis vihdoin ja viiimein tulla! Sain myös tuossa Hobitin takia tekemäni Vantaan reissun aikana Connorin hihojen helminauhat tehtyä. Enää nahkasuikaleet siihen alle ja ne on valmiit!!

27.12.2012
Worbla tuli perjantaina! Pääsin alustavasti testaamaan sitä pienissä yksityiskohdissa kuten hidden hladen ja vyön assassin logossa.




Sain myös vyöllä roikkuvaa laukkua koristeltua sekä aloitettua tomahawkin! Osat on melkein hiottu ja kasaukseen valmiit ja samalla rakastuin iskän moottoroituun kuviosahaan! Tosi kätevä vehje vaikka vaan aika meluisa, mutta se ratkaisi ongelmani osien veistämisen suhteen. Aikaa ja puukonterää olisi mennyt hukkaan tunteja jos en olisi isiltä mennyt pyytämään apua ^^ Kiitti iskä <3

Hihojen kiinnitys takkiin on aika hankalaa mm. siksi että projekti eroaa omalla tavallaan niin paljon aiemmista töistäni. Tässä ongelmana on se että nahkaisia osia on paljon itse takissakin. Nahkaa on mm. hihojen hartiasaumassa ja se ei tee mitä haluaisin! Tähän pitää lisätä näin kuukausi myöhmmin että ne olivat oikeastaan suht helpot ommella, mutta toistamiseen en halua tehdä sitä näin DX. Hihan suut ovat myös todella vaikea saada istumaan.. Taitaa mennä käsin ompeluksi.. Toivottavasti muistan ommella napinläveet eneen kiinnitystä ^^'
Ylipäätään nahkan ompelu pistää ompelukoneeni todella koville.. Yksi vaihtoehto on kuumaliima, mutta sekään ei pidä sileäpintaista ja liukasta materiaalia.

Sain tänään nuolet valmiiksi! Niissä on nyt nuolenkärjetkin ^^ Maalasin myös vyön assassin logon ja siitä tuli mielestäni aika hieno :D

Alan epäillä saanko tätä cossia valmiiksi frostbiteen mennessä kun Jiang Weikin on suht huonossa jamassa vielä, mutta parhaani teen!







2.1.2013
Sain tänään koulussa ommeltua kasaan toisen hihanauhan! Olisi inspistä kotiin päästessäni ommella laukku valmiiksi ja muitakin nahkaosia koska itse kankaiset osat ovat sen verta tyhmässä vaiheessa ettei niihin jaksa oikein löytyä innostusta.. Paitsi että alle tulevan paidan voin ommella ja punaisen vyön~




4.1.2013

Eilen sain väännettyä Hidden Bladen loppusuoralle :D Enää pari niittiä ja varjo/kulutusmaalaukset ja se on suunnilleen siinä.
Tähän asti varmaan paras mitä olen saanut tehtyä! Softis pohjaksi oli selkeästi hyvä idea ^^
Tälläkin hetkellä istun koulutuksessa totutellen Hidden Bladeeni. Siihen pitää saada enää veitsi. Katto jos tänään saan paidan ja vyön ompelun lisäksi saisin veistä aloitettua.
Laukkua sain myös eteenpäin. Enää pitää ommella remmit ja soljet kiinni. Tässä asiassa kissan valjaat ovat ihan paras juttu koska niistä sain Hidden Bladeni pikkusoljetkin niistä niin nyt tarvitsisin vielä 2 kpl laukkuun


Kohtapuoliin pitäisi varmaan alkaa pistoolia väkertää.. Punanaamion lelumusketteja varmaan pohjana käyttäen.Tai jos en ehdi ja on rahaa vielä niin tilaan koristeeksi ja samalla propiksi itselleni replican!
Punanaamio musketti 3,90e

Mustaruuti.fi musketti replica ja vielä 1700-luvun malli 45e



Jos en ehdi tehdä omaa muskettia niin on hyvä olla varasuunnitelma ^^

7.1.2013
Sain laukun valmiiksi ja maalattua. Sain myös tomahawkin kasaan ja sen parissa meni ainakin puolet viikonlopusta samalla pistäen koko kämppää uuteen järjestykseen ^^ Takin kanssa päätin että puuhastelen sen lopullisesti kasaan vasta viimeisenä. Huppukin huolestuttaa minua tällä hetkellä koska pelkään ettei se ole tarpeeksi syvä..

20.1.2013
Chapsit on tehty! Sain eilen takkia eteenpäin ja tänään ekat napit tuli ommeltua ^^ Homma etenee! Ja ne chapsit on tosi mukavat ja lämpimät jalassa. Pysyy koivet lämpiminä kun tää asunto on talvisin tosi kylmä.

5.2.2013
Nykyään valmiit
Mistä sitä aloittaisi.. Housut sain tehtyä, chapsit on viimeistelty (kuvassa keskeneräiset).

Kuvassa oleva laukku on nykyään valmis. En ole aherrukseltani kerennyt ottaa uusia kuvia.. Tämä on siis varustevyöhön tuleva laukku ja vyö itsessään on pistoolikotelon kiinnitystä vaille valmis.
Pistooli tuli tehtyä toissaviikonloppun pikkuaskarteluna. Tämä kannatti ostamisen sijaan tehdä kun ei rungon veistämiseen ja sahaamisen mennyt kun reilu puolituntia. Koristukset, liipasimet tein Worblasta. Ja viimeisenä tietenkin maalaus, mutta hirveää miten paljon siihen meni aikaa ja vaivaa :/
Kuvissa ei-maalattu ja maalattu versio ^^

Tomahawkiin pitäisi tänään saada viimeiset koristukset!
Tuossa alhaalla on kuva josta koristukset näkyvät parhaiten. Ajattelin käyttää tässä sulkina oikeita sulkia ^^
Neitsikan sulatkin kävi mielessä, mutta ne eivät sovellu värinsä puolesta tähän. Sen sijaan sulkapurkista löytyi ruskea helmiäiskuvioinen sulka jonka alkuperää en tarkkaan muista, mutta se taisi olla riikinkukon pohjasulka jonka sain eräältä lintukasvattajalta jolla oli säkillinen ylimääräisiä riikinkukon sulkia ja sain ne ilmaiseksi ^^ Säkin pohjalla oli kyseisiä ruskeita sulkia.

Jälleen vanha kuva, sori... Mutta eka kuva takista!!!

Fanittakaa mun housuja ;D
Btw! Nukuin yhen yön ne chapsit jalassa ja oli ihunan lämpimät :D + ensimmäiset kuvat takista ^^ Huppu pitää vielä viimeistellä joten kuva se päässä vasta myöhemmin.

Nahkatyöt alkaa olla tehty!!! Jousta lukuunottamatta kaikki on aloitettu, mutta aika alkaa olla aika tiukilla. Frosti on sentään jo ensiviikolla..

8.2.2013
Tomahawk sulitettu, huppu kiinnitetty ja lisää töitä edessä :D Alan innolla odottaa takin sotkemista ja olen jo vähän miettinyt miten sen sotken. Ehkä kahvia ja kangasväriä? no sen näkee pian!

9.2.2013
Tänään tuli sellainen olo että en jaksa Jiang Weita enää.. Pitää miettiä teenkö sitä ollenkaan.. Yritetään silti loppuun asti! Mutta ensin viimeistelen Connorin ja katselen fiilistä tässä pitkin viimeistä viikkoa ja jos ei nappaa nii ei oi mitään :/

14.2.2013
Kaikki napit on ommeltu, hiukset värjätty ja leikattu, hiushelmet, jousi, hidden blade ja sotkut on tehty. Ihomaalitkin on tullu ja väri on hyvä :D Alkaa olla viimeisiä pakkauksia vaille valmista. Huomenna olis ilalla lähtö! Bileet!!! 3 kuukautta tämä kesti, mutta se on valmis!!! Frosti täältä tullaan!!!!!

PS. Päädyin tekemään connorin prisoner outfitin iltabileisiin ja jos en jaksa pitää täyttä Connoria sunnuntaina niin tämä on aina kevyt vaihtoehto ^^ Toisaalta, Sannalla on Alsoomse joten olisi kiva saada kuvia yhdessä niin eiköhän täys setti ole päällä sunnuntainakin! Kuvia uusista osista en nyt saanut laitettua, mutta ehkä ette suutu~

18.2.2013
Coni ohi ja sain paaaaaaaljon uusia ystäviä jotka tykkäsivät Connoristani ja vanhojakin tietenkin tuli nähtyä. Connoristani tykättiin ja sain paljon kehuja siitä että olin sotkenut sen. Pieniä vasemman käden hrmoaurioita lukuunottamatta puku oli mukava päällä eikä hetkeäkään liian kuuma ^^
Frostissa oli kaksi tai kolme muutakin Connoria, mutta harmitti että he kaikki kiersivät minut kaukaa enkä saanut mahdollisuutta päästä juttelemaan heidän kanssaan ;^; Minua huvitti muuten ihan älyttömästi ihmisten ilmeet kun tajusivat että olen cossiini tehnyt kaiken itse >:D

Onnea vielä Kaisalle kun pääsit Hall Cosplayhin! Kiitos Temelle kun ammuit nuolia mun kanssa XDD Ja kiitos uusille ystävilleni joihin tutustuin Connorin ansiosta. Olitte loistavaa seuraa ja tietenkin vielä suuri kiitos Tirpalle ja Ibille kyydistä juna-asemalle!!!! Säästitte jalkojamme <33 Teen todellakin teille Sinbadin Bakaan ^^
Frosti oli siis onnistunut coni ja kaikilla oli hauskaa eli ei siitä sen enempää. Tässä vielä muutama kuva cossistani~




Nähtävästi on nyt sitten tulossa Assassin's Creed 3:n Haytham Kenway! On se ajatus ollut takaraivossa jo jonkin aikaa joten ehkä se pitää toteuttaa :D En tänään jaksanut vielä lähteä ostamaan kankaita töiden jälkeen, mutta kokeillaan huomenna uudestaan ^^

Connoria aion ehdottomasti kierrättää vielä tulevana kesänä. Vähän sitä korjailen ja säädän, mutta haluan sen päälleni vielä uudestaan!

Jos olen jaksavainen, teen jossain vaiheessa erillisen merkinnän erilaisista pikkunikseistä joita Connor voisi cosplayhin tarjota.

Tähän päättyköön nyt sitten tämän cossin kolme kuukautta kirjoitettu päiväkirja. Tätä oli mukavaa kirjoitella. Todennäköisesti kirjoitan cosplaypäivityksiä tästälähtien tällä tyylillä niin saan kerralla enemmän asiaa~

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. wou miks en koskaan tajunnut että siinä oli noin paljon hommaa!! XD ja kiitoskiitos onnitteluista<3 ps. sinbadista kun tuli puhetta niin arvaas minkä oon juurruttanu mun aivoihin ^u^ > http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20130203090456/magi/images/4/4f/Hakuryuu_Full.png

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiku iltapuuhasteluna parin vikan päivän aikana tuli tämä XD Bakaconissa sitten Magi-ryhmä ;D

      Poista