keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Assassin's Creed IV Black Flag ensireaktio
Vuosi on 1715. Merirosvot hallitsevat Karibiaa ja ovat perustaneet oman laeista piittaamattoman valtionsa, missä korruptio, ahneus ja raakuus ovat jokapäiväistä.
Näiden lainsuojattomien joukossa on röyhkeä nuori kapteeni nimeltään Edward Kenway. Hänen maineenmetsästys on ansainnut Mustaparran kaltaisten legendojen kunnioituksen, mutta se on myös vetänyt hänet mukaan salamurhaajien ja temppeliherrojen ikivanhaan sotaan, mikä saattaa tuhota kaiken, jonka merirosvot ovat rakentaneet.
Tervetuloa merirosvouden kultakaudelle.
-CDON.com

Uusi AC tulee vanhaan tapaansa vuosi edeltäjänsä jälkeen. Peli on vahvistettu julkaistavan ainakin PS3:lle, Xbox 360:lle, PC:lle ja Wii U:lle, myös PS4:lle ja mahdollisesti tulevalle Xboxille. PS3:lle on luvattu 60 min lisää materiaalia. Kaikki kuitenkin julkaistaan vielä tämän vuoden puolella. Kolme vuotta taustalla työstetyn pelin, pohjoismaiden julkaisupäiväksi on ilmoitettu 31.10.

IV tulee tähän kuulemani mukaan siitä syystä että pelissä on uusi päähahmo: Edward Kenway eli kolmosesta tutun Haytham Kenwayn isä ja samalla Connorin isoisä! Muita syitä uuteen numeroon ovat mm. sijainti ja aikakausi.


Pelistä jopa 40% vietetään vesillä merirosvohengessä. Trailerissa vilahti Edward sukeltamassa tutkimaan laivan hylsyjä joten merenpohjan tonkiminen aarteiden toivissa sisältyy myös sarjan uusimpaan osaan. Tietenkin myös meritaistelut ovat mukana mutta niiden on luvattu eroavan AC III:n tyylistä.

Pelissä pääsee alustavan tiedon mukaan myös halutessaan valasjahtiin. 

Oman miehistön värväys kuuluu myös hommaan! Merikokemuksen syventämiseksi miehistön jäsenet voivat joutua meren vaarojen uhriksi joten uusia värvättyjä lähdetään etsimään niin satamista kuin haaksirikkoisia pelastamalla.

Kaukoputki toimii oleellisena toverina seilatessa. Se paljastaa taivaanrannassa näkyvät alueet ja viholliset. Samalla näkee vihollislaivojen vahvuuden joten se, kannattaako sen kimppuun hyökätä, on helposti arvioitavissa.
Jackdaw

Laivaa (Jackdaw) voi päivittää edellisen osan tavoin pelin edetessä ja taskujen täyttyessä kiiltävästä mutta päivitykset tulevat kuulemma poikkeamaan edellisestä osasta. Vielä en osaa sanoa miten.

Pelin pituudesta ei tiedetä muuta kun että se sijoittuu noin vuosikymmenen pätkälle ja sisältää 50 sijaintia eri puolilla merta joista esimerkkeinä Havana, Kingston ja Nassau.
Vaihtoehtoinen Jackdaw :3Neljää pistoolia ja kahta miekkaa kantava heppu on entinen kuninkaallisen laivaston mies, joka on ryhtynyt (vahvistetusti) kaappariksi ja (uskoaksemme) kelmiksi ja melkoiseksi paskiaiseksi. Sekoitus Haythamin itsevarmuutta ja italialaista asennetta kuulostaa hyvältä alulta.
-Gamereactor


Edward Kenway
Edwardista puhuttaessa kuulee mm. seuraavia adjektiiveja: ylpeä, itsekäs, kapinallinen, karismaattinen merirosvokapteeni ja ensimmäinen vaalea tukkainen assassin. Trailerissa näkyy pariin otteeseen että prostituoidut ovat tämän herran mieleen.

Metsissä liikkuminen saattaa tökkiä verrattuna III:n mutta tämä on perusteltu sillä että Edward ei ole samalla lailla kotonaan metsässä kuin Connor joten ehkä sen voi antaa anteeksi. Onhan syy oikeastaan aika järkeen käyvä. 

Black Beard
Muita paljastettuja hahmoja ovat Mustaparta, Benjamin Hornigold, Charles Vane, Jack Rackham ja Bartholomew Roberts.

Tietenkin mukana on myös vanha tuttu Multiplayer mutta koska en itse koskaan sitä ole pelannut niin en puhu siitä sen enempää.Henkilökohtaisesti innostuin suuresti merirosvo teemasta vaikka kolmosessa Aquila ei aina ohjautunut niin hyvin kuin olisi voinut (Vika taisi olla ohjaimen takana ^^')


Peli käsittääkseni päättyy juuri niille vuosille kun Haytham on vielä pieni ja wikipedian mukaan hahmohistoria antaisi loistavan mahdollisuuden toiseen osaan ja samalla Haythamin omaan peliin vaikka kyse onkin templarista. Oma uskomukseni on että Black Flag on lisänimi siksi että IV:n alle voidaan sujauttaa useampi tarina Kenwayn suvusta mutta kuka tietää mitä Ubisoft suunnittelee. 

Toivon silti myös Connorille uutta peliä tai sitten vaan niin paljon DLC:tä että tarina saataisiin järkevästi loppuun. Tässä kohtaa Tyranny of King Washington on mukavan laaja lisä tähän vaikka tarina onkin alternative universe tyylinen.Pistetään nyt jo juorut liikkeelle että voitte odottaa tätä cossia minulta ensivuoden kesän Desuconiin.  Karibialla seilaava herra tuskin näkee paljoa lunta joten Frostbite ei olisi järkevä conivalinta.

2 kommenttia:

 1. Minun ensi rekatio kun katsoin trailerin oli suurin piirtein tällainen: "Merirosvoja..iha kuin pirates of the caribbean.. hieno parta Black Beardilla... missä se assasiini tässä sitten on? ah tuossahan se. coool".
  Itsehhän olen melkein pelannut itse (lue: veli pelasi koko AC2 minu puolesta koska ei kestänyt huutoani. täytyisi siis pelata se itsekkin läpi) yhden pelin, joten pitäis varmaan pelata kaikki muutkin enne kuin edes haaveilisi pelata tätä. Mutta en olisi ihan heti ajatellut et ne sais tehtyä tästä tällaisemn merirosvo jutun!! XD Tuota cossia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta oli jossain kirjoituksessa joku todennu samaa XDD Revelations tulee sitten olemaan tylsä *vink vink* mut tääkin peli tulee vasta puolen vuoden päästä niin ihan hyvin ehdit kolme peliä pelata XD ne on kakkoseen verrattuna lyhyempiä!!!

   Poista