keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kuinka maalasin kukkani?


 Koska olen niin innostunut kertomaan omista "tekniikoistani", ajttelin myös näyttä miten maalasin kukkani tästä eteenpäin.
Piirsin rajat vielä kangastussilla ja mallikuvassa näkyi ohuet liilat rajat ^^
Lähtökohtamme
Eli tarvikkeina tähän tervitsin 3 väriä: Vaaleamman valoihin, tummemman varjoihin sekä lopun poljavärin mahdollisa korjauksia varten. (Jos olisin maalannut vesivärillä, olisin käyttänyt varmaan 20 eri sävyä pelkkiin varjoihin XD Eli sävyjä voi olla reilusti enemmänkin)
Siveltimen kannattaa olla mahdollisimman kovakarainen. Itse käytin siankarvaista sivellintä.

Aloitetaan valoista. On aika hankala selittää mihin valoja kannattaa laitta.. Valo tietenkin osuu siihen mikä on päällimmäisenä! Näkyisiköhän se tässä esimerkissä.. Maalasin terälehtien päitä aika paljon näin alkuun.Jälleen kerran, ota mahdollisimman vähän väriä siveltimeen (väriä on helpompi lisätä kun ottaa pois!) Sivele haluttuu kohtaan vaaleampaa liilaa (tässä kohtaa terälehden kärkeä).Pehmentääkseni siveltimen jäljen karkeutta, pyyhin jälkeä hieman sormenpäällä.
Eli tältä näyttää tässä vaiheesa!
Tehdään sama varjovärillä! Paitsi että tummaa laitetaan ihan terälehden juureen ja jos valokohdan alla on terälehti, niin siihen rajaan on myös ihan hyvä laittaa vähän tummaa (parantaa kontrastia :D)


Ja kun varjot on saatu maalattua, otin pohjavärin käteen ja maalasin kangastussin rajoja piiloon. ja jos tuntuu että jossain on liikaa tummaa tai vaaleaa niin päälle vaan tuota pohjaväriä. Otan tämän jälkeen yleensä kameralla kuvan että miltä kukka näyttää salamalla kuvattuna. Tästä näkee aika hyvin jos joku terälehti vaatii lisää jotain sävyä.

Lopputulos \o/

Ja tässä sitten lopputulos~ Ja ei kannata itkeä jos väriä menee jonku halutun rajan yli. Sen saa joko kostealla paperilla pestyä pois tai jos väri ei lähde niin maalaa päälle! Joudun tekemään niin tuon pikku kukkanupun kohdalla kun meni vähän yli ^^' Mutta tehdessä tapahtuu ja sattuu.

Ja jos joku ei ole ennen maalannut tällaista niin harjoitus tekee mestarin! Älkää siis lannistuko jos ensimmäinen kerta ei vastaaa haluttua lopputukosta! (Sanoo hän joka opiskeli kuvallista ilmaisua vuoden jossain ihanassa kansanopistossa ja ei silti ole kummoinen maalari.. Ainakaan kangasväreillä X'D)

Toivottavasti tästä on apua jollekulle ^^
Ja saa kysyä jos jokin askarruttaa. Autan parhaani mukaan~

5 kommenttia:

 1. Toi näyttää niin hauskalta 8D Täytyy tehä se Chizun western versio vaan sen takia et pääsen säätää niitten sen kukkien kanssa!! Maalaaminen on hauskaa, vaikka se ei aina onnistuisikaan.
  Mut noi sun kukkas näyttää ihanalta, varsinki ku lissit nuo valot ja varjot. Jotkut olisivat jättäneet senkin tekemättä. Tuo niin paljon enemmän eloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siitä kuvallisesta ilmaisusta näköjään jotain hyötyä XDDD ja lol jäin koukkuun blogin kirjottamiseen ja nyt teen merkintää figuureistani XDDD

   Poista
  2. Blogi kirjoitus on parasta!!! >8D (itekki tekis mieli kirjoittaa iha hirveesti mut hillitsen itteäni) ja niit on ihanata lukea...ja kommentti spämmiä XD

   Poista
 2. Aivan mahtavan näköistä. tästä sain hyvää infoa jos rupeen tekemään Soul Calibur 5 Tira asua ensi vuoden WCS - kisaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lol! Sit mä voin ottaa puolikunniaa sun maalaukistas XD Mut hyvä jos auttoi :D

   Poista